Over ons

Pelletkachelreiniger is een revolutioneer product voor het reinigen van je pellet kachel en schoorsteenkanaal. Bij regelmatig gebruik verbetert het de efficiëntie van je kachel en voorkomt schoorsteenvervuiling.

Het katalytische proces zal ervoor zorgen dat er geen aanzet meer is van teer of roet in jouw kachel en in/om de kachelpijp, tevens helpt het ook om de verbrandingskamer volgens de hoogste norm te reinigen.

 • Pelletkachel

  Maak gebruik van uw pelletkachel

 • Reiniging

  2x per maand in de kachel

 • Schoon

  fhdfh

 • Pelletkachel

  Maak gebruik van uw pelletkachel

 • Reiniging

  2x per maand in de kachel

 • Schoon

  fhdfh

Hoe werkt het

Je kunt je pelletkachel reinigen door eerst de inhoud van een emmer met reinigingskorrels op de bestaande pellets te gooien. Dit doe je door gebruik te maken van de ingang van de hopper, deze bevindt zich boven op de pelletkachel. De reinigingskorrels zullen zich vermengen met de bestaande pellets.

Deze reinigingskorrels verbranden op de normale manier, maar zorgen ervoor dat er zich een scheikundig proces voordoet. Dit is waar te nemen door de witte rook die zich in jouw kachel vormt. Benieuwd naar hoe dit jouw pelletkachel zal reinigen? Lees dan snel verder.

pelletkachelelementen1

De voordelen

Betere efficiëntie

Door een efficiëntere verbranding heeft de pelletkachel minder CO2 uitstoot en komen er minder fijnstof deeltjes in de lucht.

Lagere stookkosten

Doordat het elektronische gedeelte van de kachel, waaronder de voel/ en tempratuursensoren voor vraag naar toevoer van pellets beter schoon blijven, zal de vraag naar pellets minder worden dit kan oplopen tot wel gemiddeld 15%.

Minder onderhoud

Minder onderhoud, houd in dat er door een slechte verbranding die ontstaat door veelvuldig gebruik van uw kachel en aanhechting van de vrijgekomen roet en teerdeeltjes, de kachel vaker gereinigd dient te worden door een specialist. Deze kosten kunnen bespaart worden door het gebruik van de reinigingskorrel.

Onze blog

Wat klanten over ons zeggen

Ontdek de pelletkachelreiniger

Bekijk nu waar
het verkrijgbaar is